Ремонт на покриви Варна Материали предимства и недостатъци

Разнообразието от покривни материали, предлагани днес, е много голямо. Произведени от различни компании, рекламите на които са много трудни за разбиране от неопитен потребител. Всяка компания  рекламира своя продукт по такъв начин, че техният продукт да е най-добрият. Складовете във  Варна са пълни с всякакви материали. Как да разберем цялото разнообразие, да намерим  подходяща опция за траен висококачествен покрив, който отговаря на добрия дизайн, и е  качествен и  устойчив на атмосферни влияния. Нека се опитаме да подчертаем няколко вида покриви, които заслужават внимание – това са  естествени керемиди  (керамични и цименто-пясъчни), метални керемиди и битумни керемиди.

 Материали за ремонт на покрива.

Керемидата бива циментово-пясъчна и керамична.

Прави от всякакви глинени съставки, които след това се изпичат, за да се получи най-трайният и висококачествен продукт. Срокът на експлоатация на такива плочки е повече от сто години. Добра звукоизолация на покрива, един от най-старите видове екологични покривни материали. Недостатъците на това покритие включват високата цена на самата керемида, голямото й тегло, изискващи подсилена система от греди и решетка, което също води до увеличаване на цената на самия покрив.

Цименто-пясъчните керемиди се произвеждат от висококачествени естествени суровини. Основните компоненти са измит пясък, цимент без добавки, оцветители и вода. Подобно на керамичните, циментово-пясъчните плочки са естетически приятни във всяко отношение, тъй като имат голямо разнообразие от модели и цветове.Недостатъците на това покритие могат да се отдадат и на голямото тегло , по-малко експлоатационен живот на керамичните керемиди не повече от 50 години.

Металните  покриви са нов вид съвременен покривен материал днес. Състои се от  листов материал: поцинкована, медна или алуминиева ламарина, върху която са нанесени грунд, и антикорозионни  слоеве. Разделя се според материала, от който е направен, съответно: поцинковани, медни и цинково-алуминиеви метални плочки. Предимството на този материал е ниско тегло, висока якост, пожароустойчивост, лекота на монтаж и добър естетичен външен вид, напомнящ керамични плочки.

Композитната метална керемида е покривен материал, направен от щампован стоманен лист, който е покрит с алуминий. Външният вид имитира естествени керамични плочки и се състои от декоративно покритие на основата на минерален гранулат. Предимствата на металните и композитните метални плочки комбинират всички най-добри характеристики на това покритие. В същото време е необходимо да се подчертае много ниското тегло, висока якост, пожароустойчивост, лекота на монтаж и добър естетичен външен вид, напомнящ керамични плочки.

Когато избирате материал, трябва да обърнете внимание на дебелината на метала и дебелината на полимерното покритие. При стриктно спазване на изискванията за ремонт на покрива (монтаж на пароизолация, хидро бариера и шумоизолиращ слой), вашият покрив ще издържи много години.

Ако търсите фирма за ремонт на покриви във Варна можете да кликнете тук