Колкото и добре да е направен покрива на една сграда рано или късно се появява необходимостта от ремонт или профилактика. Поради факта че той е изложен на най-суровите природни влияния – сняг, градушка, дъжд, високи температури през лятото и ниски през зимата, покривът често се поврежда и намаля своите защитни функции.От покривните хидроизолации най разпостранени са битумните те биват два вида битум полимер и окислен битум.

Първият вид е по предпочитан тъй като е модифициран с еластомери и платомери, тази модификаци го прави по устоичив на температурните  разлики на които е изложен всеки покрив на умерения ни климат. Пукнатини при тъкъв вид хидроизолация се появяват не по рано от 10-12 години. Топлоизолацията на покривна конструкция се извършва в зависимост от начина по който е изработен самият покрив. Често изпозваните материали за покривна топлоизолация са минералната (каменна вата), пенополистирола познат още като EPS и др.

Ремонт на покриви и подмяна на улуци

Улуците са важна част от покрива и правилното им функциониране удължава живота на покрива и предотвратява появата на течове. Улуците биват два вида хоризонтални и вертикални. Хоризонталните улуци обират водата от периферията на покрива а вертикалните я отвеждат извън него. Според материалите от които са изработени те се делят на метални и органични. PVC улуците са едни от най-разпостранените  при новото строителство поради дългият им живот лесен монтаж и липсата на корозия. На пазара във Варна са разпостранени почти всички диаметри улуци произведени от български и европейски производители.

Ако вашето жилище е в област Варна не се колебайте да наемете фирма за ремонт и изграждане на покриви от тук.

Categories: София