Ремонт на покриви хидро и топлоизолаця

Колкото и добре да е направен покрива на една сграда рано или късно се появява необходимостта от ремонт на покрива и профилактика. Поради факта че той е изложен на най-суровите природни влияния – сняг, градушка, дъжд, високи температури през лятото и ниски през зимата, покривът често се поврежда и намаля своите защитни функции.От покривните хидроизолации най разпостранени са битумните те биват два вида битум полимер и окислен битум.

Първият вид е по предпочитан тъй като е модифициран с еластомери и платомери, тази модификаци го прави по устоичив на температурните  разлики на които е изложен всеки покрив на умерения ни климат. Пукнатини при тъкъв вид хидроизолация се появяват не по рано от 10-12 години. Топлоизолацията на покривна конструкция се извършва в зависимост от начина по който е изработен самият покрив. Често изпозваните материали за покривна топлоизолация са минералната (каменна вата), пенополистирола познат още като EPS и др.

Ремонт на покриви и подмяна на улуци

Улуците са важна част от покрива и правилното им функциониране удължава живота на покрива и предотвратява появата на течове. Улуците биват два вида хоризонтални и вертикални. Хоризонталните улуци обират водата от периферията на покрива а вертикалните я отвеждат извън него. Според материалите от които са изработени те се делят на метални и органични. PVC улуците са едни от най-разпостранените  при новото строителство поради дългият им живот лесен монтаж и липсата на корозия. На пазара във Варна са разпостранени почти всички диаметри улуци произведени от български и европейски производители.

Услуги свързани с покривите.

Ремонтът на покривите е комплексна услуга, която може да включва много различни дейности. Някои от тези услуги включват:

Поправка на течове и протичаща вода – Това може да включва намаляване на течовете, поправка на повредени тръби и уплътняване на проблемни зони.

Почистване на покрива – Почистването на покрива може да включва премахване на мъх, гъби, лишай и други замърсявания, които могат да доведат до увреждане на покрива.

Поправка или замяна на плочки или шингли – Ако има повредени плочки или шингли, те трябва да бъдат поправени или заменени, за да се предотврати влизане на вода в къщата.

Ремонт на капаци и жлебове – Това може да включва замяна на капаци, жлебове и други аксесоари, които може да са повредени.

Изолация на покрива – Изолацията на покрива може да бъде извършена за подобряване на енергийната ефективност на къщата и да помогне за намаляване на разходите за отопление и охлаждане.

Ремонт на чепове и трошенки – Ако има повредени чепове и трошенки, те трябва да бъдат ремонтирани или заменени.

Тези са само някои от услугите, свързани с ремонта на покриви. В зависимост от състоянието на покрива и необходимостта от ремонт, може да се извършат и други услуги. Важно е да се консултирате с професионалисти в областта, за да определите какви услуги са най-подходящи за вашата къща и какво е необходимо да се направи, за да се постигне желания резултат.

Ако вашето жилище е в област Варна и се нуждаете от  фирма за ремонт и изграждане на покриви  разгледайте  ТУК.